Termeni, condiții, politica de confidențialitate și prelucrarea datelor cu caracter personal 

Site-ul TotiPentruBucuresti.ro este reprezentat legal de Asociația Declic, asociație ce își ia angajamentul ferm să prelucreze în siguranță deplină datele cu caracter personal. Respectăm caracterul personal al datelor specifice cu care ajungem să interacționăm. Acest angajament descrie toate practicile noastre organizaționale privind prelucrarea datelor, dar și opțiunile asupra modului în care datele personale sunt procesate.

Acest capitol conține informații importante despre drepturile dvs. la confidențialitatea datelor furnizate. Citiți-l cu atenție pentru a înțelege modul în care folosim datele dvs. personale. Putem actualiza această politică din când în când, în cazul modificărilor mici chiar și fără notificare, așa că vă rugăm să o verificați în mod regulat.

Furnizarea datelor dvs. personale către noi este voluntară. Cu toate acestea, fără a ne furniza datele personale, nu veți putea să semnați această solicitare.

Conform cerințelor Regulamentului UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal, Declic are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizați.

1. Colectăm informații despre dumneavoastră:

1.1. Când ni le furnizați direct, semnând acest apel.

1.2. Când ne sunt furnizate indirect: Informațiile dvs. pot fi distribuite către noi de către servicii ce au deja acces la datele dvs. (de ex. Facebook). 

1.3. Când informațiile sunt publice sau când ne sunt furnizate în concordanță cu legislația în vigoare.

Atunci când adresăm mesaje entităților vizate de conținutul acestei petiții, folosim surse publice de extragere a acelor informații. Putem combina informațiile pe care ni le furnizați cu informații disponibile din surse externe accesibile publicului. În funcție de setările de confidențialitate pentru serviciile pe care le folosiți, este posibil să accesăm și informații din acele conturi sau servicii. Folosim aceste informații pentru a ne înțelege mai bine audiența și pentru a ne îmbunătăți activitățile de comunicare .

1.4. Când vizitați site-ul nostru: utilizăm cookie-uri pentru a vă identifica atunci când vizitați site-ul nostru și pentru a ne permite să vă personalizăm experiența online (de exemplu, detaliile dvs. de conectare).

TotiPentruBucuresti.ro nu trimite spam. Trimitem emailuri doar celor ce s-au înscris la lista de abonați și respectăm decizia celor ce doresc să se dezaboneze. Nu cumpărăm și nu vindem adrese de email.

2. Ce date colectăm:

Vom colecta, stoca și utiliza următoarele tipuri de date personale:

2.1. De obicei, vă vom păstra numele și datele de contact (numărul de telefon, adresa de e-mail) alături de minime date de geolocalizare (județul în care locuiți sau dacă locuiți înafara țării). Cu toate acestea, putem solicita sau înregistra alte informații acolo unde este cazul și doar dacă este relevant. De exemplu:

 • informații despre computerul dvs. și despre vizitele și utilizarea acestui site web, inclusiv adresa dvs. IP, locația geografică, tipul de browser, sursa de referință, durata vizitei și numărul de afișări ale paginii, dacă ați deschis emailuri de la noi, dacă ați accesat linkuri din emailurile noastre;
 • informații despre serviciile pe care le utilizați pentru a comunica cu cei din jur, sau orice preferințe de comunicare pe care ni le-ați oferit;
 • orice alte informații comunicate nouă conform clauzei de mai sus, doar dacă este relevant și doar dacă este necesar.

2.2. Efectuăm procesarea unor informații personale sensibile?

Legea aplicabilă recunoaște anumite categorii de informații personale ca fiind sensibile și, prin urmare, necesită mai multă protecție, inclusiv informații privind starea de sănătate, orientarea sexuală, etnie sau opinii politice. În cazuri limitate, în viitor, există posibilitatea să ajungem să colectăm date personale delicate despre dvs. Vom colecta aceste date personale sensibile doar dacă există un motiv clar pentru a face acest lucru; și vom face acest lucru doar cu consimțământul dvs. explicit.

3. Datele personale, oricum ne sunt furnizate, vor fi utilizate în scopul adunării de semnături în campania TotiPentruBucuresti

Putem folosi informațiile dvs. personale pentru:

3.1. A vă permite să utilizați serviciile pe care le oferim;

3.2. A vă trimite informații despre activitatea noastră, inițiativele și orice alte informații privind tema campaniei TotiPentruBucuresti (acest lucru nu se va realiza fără acordul dvs.);

3.3. A vă oferi serviciile, produsele sau informațiile pe care le-ați solicitat;

3.4. Îmbunătățirea experienței de navigare, personalizând interacțiunea cu site-ul nostru;

3.5. A realiza cercetări privind impactul campaniilor noastre și posibilități de optimizare a implicării;

3.6. A ne ocupa de întrebări și reclamații făcute de sau în legătură cu dvs., referitoare la site-ul web sau la Declic în general;

3.7. A trimite lista semnatarilor petiției (doar nume și prenume) către terți, adresantul campaniei la care se referă petiția;

3.8. Audit și / sau administrarea conturilor noastre conform prevederilor legale și / sau contractuale.

4. Analiza de date și audiențe

Putem folosi informațiile dvs. personale pentru a efectua cercetări și analize de informații suplimentare din surse accesibile publicului (conform clauzei 2.1. de mai sus). Acest lucru ne ajută să înțelegem mai bine realitățile socio-economice, interesele și preferințele dvs., pentru a ne îmbunătăți comunicările și / sau interacțiunea cu dvs., pentru a vă asigura că inițiativele noastre sunt relevante și adecvate.

Google Analytics și alte servcii similare

Putem folosi câteva dintre informațiile dvs. personale pentru a analiza performanța noastră digitală, de exemplu pentru a vedea cum poate fi îmbunătățit site-ul nostru web.

Pentru mai multe informații despre modul în care folosim informațiile dvs. personale în legătură cu Google Analytics, consultați: https://www.google.com/analytics/terms/gb.html

5. Comunicații

Prin completarea datelor, utilizatorul declară și acceptă ca datele sale personale să fie incluse în baza de date dedicată, gestionată de Declic. Astfel, utilizatorul își dă acordul ca toate aceste date personale să fie stocate, utilizate și prelucrate de către Declic și/sau inițiatorul campaniei.

În cazul în care ați oferit consimțământul adecvat, vă vom contacta pe oricare din căile disponibile, atunci când situația o impune. În cazul în care ne-ați furnizat adresa dvs. poștală, vă vom putea contacta prin poștă sau servicii de curierat. Vă vom contacta prin telefon, sms, servicii de mesagerie online sau prin e-mail, cu comunicări direcționate pentru a vă informa despre evenimentele sau activitățile pe care le considerăm de interes pentru dumneavoastră sau despre activitatea noastră.

6. Datele persoanelor minore

Nu procesăm cu bună știință datele nici unei persoane sub vârsta de 18 ani. Dacă ajungem să descoperim că aveți sub 18 ani și informațiile personale sunt înregistrate de Declic, vom șterge aceste informații.

7. Obligații legale

Vom dezvălui informațiile dumneavoastră organelor de anchetă sau instituțiilor responsabile de aplicarea legii, la cerere, numai atunci când sunt invocate obligațiile legale ale noastre.

8. Securitatea datelor personale și accesul la acestea

Ne străduim să asigurăm cele mai avansate soluții tehnice pentru a preveni pierderea, distrugerea, utilizarea incorectă, modificarea, dezvăluirea sau accesul neautorizat la informațiile dvs. personale.

Informațiile dvs. sunt accesibile numai de personal instruit, voluntari și contractori instruiți la rândul lor corespunzător.

De asemenea, putem utiliza agenții sau furnizori de servicii acreditați pentru a procesa date în numele nostru.

Rețineți că unele țări din afara UE sau SEE au un nivel mai scăzut de protecție a datelor cu caracter personal, inclusiv cerințe de securitate mai mici și mai puține drepturi pentru persoanele fizice. În operarea anumitor servicii online, putem transfera sau stoca date cu caracter personal colectate de la dvs. către o destinație din afara Spațiului Economic European. Dacă transferăm sau stocăm datele dvs. personale în afara UE/SEE, vom lua măsuri rezonabile pentru a ne asigura că destinatarul pune în aplicare măsurile necesare pentru a vă proteja datele personale.

În cazuri neprevăzute de această Politică de prelucrare a datelor cu caracter personal, și doar dacă situația o va cere, vom împărtăși datele dvs. personale doar în urma obținerii consimțământului dvs. Informat.

9. Drepturile utilizatorilor

Așa cum ne bazăm pe acordul dvs. de a utiliza informațiile dvs. personale, aveți dreptul să retrageți acest consimțământ în orice moment. Aveți dreptul de a ne cere să nu mai folosim informațiile dvs. personale sau să vă dezabonați din lista noastră de e-mailuri în orice moment. Eventualele solicitări ale dumneavoastră vor fi transmise către adresa [email protected], iar pentru dezabonare, urmați link-ul desemnat din fiecare mass-email trimis de TotiPentruBucuresti.

De asemenea, mai aveți următoarele drepturi:

9.1. Dreptul de a fi informat – aveți dreptul să vi se spună cum vor fi utilizate informațiile dvs. personale. Această politică, precum și alte articole afișate pe site-ul nostru și în comunicările noastre, urmăresc să vă ofere o descriere clară și transparentă a modului în care pot fi utilizate informațiile dvs. personale.

9.2. Dreptul de acces – ne puteți scrie pentru a cere confirmarea informațiilor pe care le deținem și pentru a solicita o copie a acestor informații. Vom procesa cererea dvs. în maxim 30 de zile, cu condiția ca informațiile solicitate să se înscrie în categoria celor la care aveți acces și doar după ce v-am confirmat cu succes identitatea.

9.3. Dreptul de ștergere – ne puteți cere să vă ștergem informațiile personale din evidențele noastre.

9.4. Dreptul la rectificare – dacă credeți că înregistrările noastre privind informațiile dvs. personale sunt inexacte, aveți dreptul să cereți ca aceste înregistrări să fie actualizate.

9.5. Dreptul de a restricționa procesarea – aveți dreptul să cereți ca prelucrarea datelor dvs. personale să fie restricționată dacă există motive de îngrijorare privind exactitatea sau utilizarea legitimă a acestora.

9.6. Dreptul la transferabilitatea datelor – vă vom pune la dispoziție, în măsura cerută de Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR) informațiile dvs. personale obținute sub consimțământul dvs. informat, într-un format care poate fi citit de mașină.

10. Prelucrarea legală a datelor cu caracter personal

10.1. Suntem obligați să avem unul sau mai multe motive legale pentru a procesa informațiile dvs. personale:

10.1.1. Informațiile personale sunt prelucrate pe baza consimțământului

Vom cere consimțământul dvs. pentru a utiliza informațiile pe care ni le-ați pus la dispoziție, pentru a vă trimite comunicări electronice, cum ar fi newslettere, e-mailuri, apeluri la acțiune. Vom reveni cu cerințe de extindere a consimțământului, doar dacă va fi cazul în viitor, dar nu vom transfera date sau nu vom pune la dispoziția terților date fără a obține consimțământul prealabil.

10.1.2. Informațiile personale sunt prelucrate pe baza unei relații contractuale

Majoritatea interacțiunilor noastre cu abonații și utilizatorii site-ului web sunt opționale. Cu toate acestea, uneori va fi necesar să procesăm informațiile personale astfel încât să putem intra în relații contractuale cu dumneavoastră. De exemplu, dacă aplicați pentru voluntariat la noi, sau donați sume de bani.

10.1.3. Informațiile personale sunt prelucrate pe baza obligațiilor legale

În cazul în care situația o va cere, vom fi obligați să procesăm informațiile dvs. personale din cauza obligațiilor legale care ne sunt obligatorii.

10.1.4. Informațiile personale sunt prelucrate pe baza unor interese legitime

Legea ne permite colectarea și folosirea informațiilor personale în cazul în care acest lucru este în mod rezonabil necesar desfășurării activității noastre legitime (atâta timp cât utilizarea lor este echitabilă și nu influențează în mod nejustificat drepturile altor persoane).

10.2. Procesarea datelor pentru atingerea scopurilor noastre organizaționale

Scopul general al TotiPentruBucuresti este de a crea o comunitate de cetățeni ce militează pentru un candindat unic al Opoziției la alegerile locale din 2020 la București.

Când vom folosi informațiile dvs. personale, vom lua în considerare dacă este corect să facem acest lucru și dacă se regăsește în așteptările dvs. rezonabile. Vom pune mereu în echilibru drepturile dumneavoastră și interesele noastre legitime pentru a ne asigura că folosim informațiile dvs. personale în moduri care nu sunt inutile, inadecvate sau nedrepte în orice fel.

Aspecte organizaționale ce țin de prelucrarea datelor cu caracter personal:

 • Raportarea financiar-contabilă;
 • Donații și alte forme de finanțare;
 • Mesaje necomerciale, inclusiv campanii, apeluri la acțiune, generarea veniturilor prin strângerea de fonduri caritabile;
 • Analiza, direcționarea și segmentarea bazelor de date pentru îmbunătățierea strategiei de lucru dar și pentru a îmbunătăți eficiența comunicării;
 • Personalizarea, adaptarea și îmbunătățirea conținutului comunicațiilor sau a experienței de utilizare a siteului TotiPentruBucuresti.ro;
 • Înregistrarea și monitorizarea activității angajaților sau voluntarilor pentru procese de recrutare, siguranță, managementul performanței, etc.;
 • Administrarea aspectelor financiare în relația cu personalul;
 • Siguranță în muncă, securitate IT;
 • Prelucrarea datelor în scopuri istorice, științifice sau statistice;
 • Procesarea cererilor de informare;
 • Procesarea donațiilor, a granturilor de finanțare, a plăților;
 • Mesaje de mulțumire pentru donatori și parteneri;
 • Menținerea unei baze de date cu membri, voluntari, dar și a unei liste de excludere din comunicare;
 • Prelucrarea tranzacțiilor financiare și menținerea evidențelor financiare;
 • Prevenirea fraudei, a utilizării abuzive a serviciilor sau a spălării banilor;
 • Executarea prevederilor legale;
 • Raportarea actelor ilegale.

11. Ștergerea și actualizarea datelor

În general, dacă nu este încă necesar pentru scopul pentru care au fost colectate și procesate datele dumneavoastră, le eliminăm din evidențele noastre după cel mult șase ani de la data la care au fost colectate. Cu toate acestea, vom elimina înainte de termen din înregistrările noastre informațiile dvs. personale dacă nu mai sunt necesare în legătură cu scopul pentru care au fost colectate, dacă nu mai avem dreptul să le procesăm sau dacă vă exercitați dreptul de ștergere.

În cazul în care vă dezabonați sau ne cereți să nu vă trimitem emailuri sau alte comunicări electronice, vă vom păstra numele pe lista de excludere internă, pentru a vă asigura că nu sunteți contactat din nou.

Dacă doriți să ștergem sau să actualizăm datele dumneavoastră pe care le deținem, trimiteți o solicitare clar exprimată la adresa [email protected]

12. Site-uri terțe

Această politică de confidențialitate nu acoperă site-urile web externe și nu suntem responsabili pentru practicile de confidențialitate sau conținutul acestor site-uri. Tehnologia permite inserarea de porțiuni (frame-uri) în alte pagini.

Vă încurajăm să citiți politicile de confidențialitate ale oricăror site-uri externe pe care le accesați prin link-uri de pe site-ul nostru.

13. Contact

Deși nu este necesar să numim un Ofițer de Protecția Datelor (DPO) conform dispozițiilor GDPR, am numit un Manager de Protecția Datelor ce poate fi contactat la adresa electronică [email protected]

14. Acceptarea condițiilor de utilizare

Prin semnarea prezentului apel, implicarea într-un apel la acțiune online și bifarea casetei de lângă cuvintele „Sunt de acord cu Termenii și condițiile” de pe site-ul nostru, înseamnă că sunteți de acord cu acești Termeni de utilizare și sunteți de acord să le respectați.

14.1. Vă puteți dezabona de la mesajele trimise de către noi în orice moment, făcând click pe link-ul “Dezabonare” în partea de jos sau de sus a email-urilor noastre.

14.2. Vă puteți dezabona de la mesajele trimise de către noi făcând clic pe link-ul “Dezabonare” în partea de jos a email-urilor noastre.

14.3. Declic nu cedează adresele de mail niciunei terțe părți, afiliată sau neafiliată campaniei derulate.

15. Utilizarea site-ului nostru

15.1 Site-ul nostru este disponibil numai pentru uz personal și necomercial.

15.2 Trebuie să utilizați site-ul nostru, în conformitate cu acești Termeni și Condiții de furnizare a serviciilor, numai în scopuri legale și într-un mod care nu încalcă drepturile nimănui și nu restricționează sau inhibă orice utilizare a site-ului nostru.

15.3. Utilizatorii site-ului nu au dreptul să colecteze informații despre alți utilizatori ai site-ului nostru, în scopul de a trimite mesaje comerciale nesolicitate sau pentru orice alt scop.

15.4. Constant actualizăm și efectuăm operațiuni de întreținere a site-ului, astfel încât accesul poate fi suspendat temporar, sau funcționalități de pe site-ul nostru pot fi inaccesibile din timp în timp, fără o notificare prealabilă. Noi nu vom fi trași la răspundere dacă, din orice motiv, site-ul nostru nu este disponibil în orice moment sau pentru orice perioadă de timp.

16. Legătura cu site-uri și resurse terțe

Site-ul nostru poate conține resurse ce provin din site-uri terțe și link-uri către site-uri terțe. Nu avem nici un control asupra acestor site-uri, și nu vom fi răspunzători pentru nicio pierdere suferită atunci când utilizați un site terț sau resurse provenind din site-uri terțe.

17. Responsabilități

17.1 Vă punem la dispoziție site-ul nostru „ca atare”. Nu putem garanta că funcționarea site-ului nostru va fi sigură, fără întreruperi, fără erori, completă sau curentă.

17.2. Cu excepția cazului în care nu poate fi exclusă răspunderea noastră legală, nu vom fi responsabili și trași la răspundere pentru orice pierdere sau prejudiciu ce poate să apară din utilizarea sau incapacitatea de utilizare a siteului.

17.3. Nu ne asumăm răspunderea pentru orice pierdere de profit, inclusiv potențial, pierdere sau corupere de date, pierderi sau daune suferite sau suportate sau care apar în legătură cu folosirea site-ului nostru, sau în legătură cu orice acțiune, inacțiune sau omisiune (din neglijență sau alt motiv).

18. Despăgubiri

Utilizatorul ne exonerează de orice despăgubire, răspundere, pretenție, pierdere sau daună care rezultă din sau are legătură cu conținutul făcut public pe site, utilizarea sau incapacitatea de a utiliza site-ul nostru, orice încălcare a Termenilor și condițiilor noastre, și conduita în ceea ce privește site-ul nostru și interacțiunea cu alți utilizatori ai site-ului nostru.

19. Utilizarea site-ului nostru dinafara țării

Toți vizitatorii site-ului sunt bineveniți să acceseze conținutul și să furnizeze conținut, dar nu putem garanta că site-ul este disponibil pentru utilizare în orice parte a lumii. Cei care viziteaza site-ul dinafara României sunt responsabili pentru respectarea tuturor legilor în vigoare, inclusiv din punctul de acces.

20. Condiții generale

20.1 Ne rezervam dreptul de a modifica oricare punct sau toate punctele din acești termeni și condiții, și / sau de a adăuga noi termeni și condiții în orice moment. Este de datoria utilizatorului să verifice această pagină în mod frecvent pentru a lua act de orice modificări.

20.2. Nu aveți voie să publicați sau să utilizați în scopuri comerciale orice parte a materialelor de pe site-ul TotiPentruBucuresti.ro fără a obține consimțământul scris de la noi.

20.3. Dacă aveți cunoștință de orice încălcare a acestor Termeni de furnizare a serviciilor sau a altor utilizări necorespunzătoare a site-ului site-ului Declic, vă rugăm să anunțați echipa scriind la [email protected]

20.4. Termenii de utilizare stabilesc întregul acord dintre dumneavoastră și noi cu privire la utilizarea site-ului nostru și înlocuiește orice discuții și comunicări anterioare.

20.5. Nu există nici o relație comercială între utilizatori și organizațiile ce susțin apelul TotiPentruBucuresti.

20.6 Acești Termeni și condiții vor fi guvernați și interpretați în conformitate cu legile din România, precum și orice dispute cu privire la acești termeni de utilizare se supun jurisdicției exclusive a tribunalelor din România.

21. Prelucrarea datelor cu caracter personal

declic.ro este înregistrat în Registrul de Evidență a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal sub numărul 35951.

Conform cerințelor Regulamentului UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal, Declic are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizați.

22. Forța majoră

Nici una din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare la termen și/sau în mod corespunzător, total sau parțial este datorată unui eveniment de forță majoră. Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților și care nu poate fi evitat.